Resum del GaS 2001


Rècord de participació al Golf a Sac amb 100 corredors, mantenint el ritme de creixement de tres dígits tot i la crisi econòmica. Seguint aquest ritme en 5 anys serem més que a la marató de Barcelona. Cap entrebanc important ni cap abandonament. Un gran ambient en aquesta festa del córrer a hp.







Lluís Vallès guanya el Golf a Sac 2001 ratificant la seva condició de favorit i rebaixa en 8 segons el rècord del circuit en possessió de Fernando Ruíz de Pedro, quedant en 26:17.2 S'emporta el trofeu de forma més que merescuda. Esperem veure'l l'any que ve amb el dorsal número 1 al pit.





Marta Tuà, de l'equip Chicken Run, demostra la seva qualitat i s'imposa clarament en la categoria femenina.







Manuel Palomino Schaetzlein, un atleta desconegut per la majoria, dóna la sorpresa de l'edició. És l'únic que pot seguir el ritme del Lluís i el fa patir fins al final, aconseguint un temps increïble, 26:33.1





Marcelo Ymbern demostra que hi ha vida fora de hp. Guanya la categoria masters (més de 40 anys) i baixa de 28 minuts (27:59.4). Diu que no entrena gaire últimament però sembla que entrenava d'amagat. Bona actuació dels masters en aquesta cursa, mentre el temps mig de la categoria absoluta masculina és de 35:12 la categoria masters fa una mitja de 33:16.




Maria Jesús Pérez, trenca motlles, sense pràcticament cap entrenament demostra que la voluntat és més important que les condicions físiques i completa el circuit en 56 minuts, a 7.5 km/hora, deixant enrera seu més de 500 empleats que ni tan sols varen començar.







L'equip "Es lu kenià" no dóna opció, posa els quatre corredors puntuables entre els nou primers de la general i guanya amb claretat la classificació per equips. Els seus components són Jaume Nasarre (foto), Curt Torgeson, Marcelo Ymbern, Llorenç Vallès, Quim Brugué i Lluís Vallès






Juan Manuel Merino (a la foto, a l'esquerra), guanya la classificació de millores amb una millora impressionant de 9:36, encara que cal dir que l'any passat va entrar coix. Josep Rius queda segon amb 7:56 confirmant que l'any passat es va columpiar. Narcís Simon queda tercer millorant 6:39 i el tri-atleta Jaime Fernández quart amb 4:52






Loles Forés més contenta que una nena amb sabates noves ens ensenya el seu dorsal personalitzat.









Els convidats també es deixen veure. Jordi Boladeras un X-maratoniá amic del Josep M. Aymerich fa setè i segon en la categoria masters.









Encara que uns pocs lluiten per guanyar, el golf a sac és sobre tot una lluita contra el crono com reflexa el seu logo. Roman Barba (13) i Pep-Lluís Molinet (11), membres del equip Sub30 que tenia com objectiu baixar dels trenta minuts, entren junts esprintant a mort per baixar de la barrera psicològica de la mitja hora. Al final, objectiu aconseguit: 29:59.1 i 29:59.2






Joan Illa, pare del Ramon Illa, de 67 anys, deixa 40 corredors darrera seu, la majoria 30 o 40 anys més joves i fa un temps que molts ja voldrien 35:47.9






Els maratonians demostren que no ho són per casualitat i ocupen 10 de les primeres 13 posicions de la classificació masculina. Lluís Vallés (1), Josep M. Aymerich (3), Jaume Nasarre (4), Marcelo Ymbern (6), Jordi Boladeras (7), Jaime Fernández (8), Curt Torgeson (9), Pep-Lluís Molinet (10), Roman Barba (11) i Lance Cleveland (13). Perdoneu si ens em deixat a algú. A la dreta de la foto, Josep Ma. Aymerich, juntament amb Jaime Nasarre, els únics maratonians de hp que han fet una marató en menys de tres hores; al final el Josep Ma. fa tercer de la general a pesar de fer el dropo últimament, demonstrant les seves grans possibilitats.


Bon ambient també abans de començar la cursa. A la foto Roman Barba (13) i Ferran Vilanova (8). El Ferran va ser una de les grans decepcions de la cursa. Molts pensàvem que voltaria els 28 minuts, un temps al que s'ha apropat en algun entrenament recent. Després d'uns dies malalt i amb febre va fer el que va poder i es va quedar lluny de les seves possibilitats, ja es el tercer golfasac seguit que té un problema.




Molta competitivitat entre els participants. El golf a sac és una cursa única on la majoria ens coneixem, no és el mateix esprintar en una cursa popular amb algú que no has vist mai, que fer-ho amb algú que t'ha deixat tirat en una pujada en un entrenament o t'ha fet alguna desgràcia a la feina. Macià Solé (145) i Joan Martínez (20) disputant-se l'esprint.







També va haver bon rotllo entre els corredors. Raquel Trèmols (307) i Julia Peiró (308) entren juntes després d'haver acompanyat a Maria Jesús Pérez durant bona part del recorregut.







No han faltat els atletes internacionals o d'origen internacional. Curt Curt Torgeson, Lance Cleveland (foto), Alan Lobban, Thierry Davin, Iacopo Ferrari, Girardin Benoit, Marco Comelli, Michael Idzior, Jim McCullough, Marco Comi. Representen el 10% dels corredors.








Els voluntaris es prengueren la cursa amb gran professionalitat. Junts podem canviar el mon! A la foto l'equip cronometrador, Marc, Ramon i Salva que varen cronometrar-nos a tots a la dècima de segon. També Júlia Lucas, Marc Jansà, Alvaro Andion i Ramon Borrell que varen cuidar de la nostra seguretat i de que tot funcionés correctament. I Joan M. Garcia que ha fet la majoria d'aquestes fotografies.




No hi havia una excepcional quantitat de públic, perquè els marits/dones/fills que solen ser el gruix del públic a les curses de per aquí estaven per altres feines un dijous al migdia. Però el públic que hi havia va manifestar un entusiasme considerable. La que més va animar sembla que va ser la Rita Bermúdez (foto) que fins i tot corren rumors que l'any que ve vol formar part de la comissió organitzadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada